مهدی کاوه
نویسنده
مهدی کاوه
متن اصلی اینکوترمز 2020

متن اصلی اینکوترمز 2020

ارسال شده در تاریخ 06 مهر، 1398


قبل از ادامه مطلب، اگر به این توضیحات نیازی ندارید و میخواهید کتاب اینکوترمز ۲۰۲۰ را به‌صورت رایگان فوراً دانلود کنید، اینجا کلیک کنید.


رشد تجارت جهانی بیش از هر زمان دیگری دسترسی وسیع‌تری را برای بیشتر کسب‌وکارها بر تمامی بازارهای جهانی فراهم آورده است. درنتیجه این رشد فوق‌العاده، کالاها امروز در کشورهای بیشتری، در حجم‌های بزرگ‌تری، با تنوع بیشتری و با سرعت بیشتری به فروش می‌رسند.

اما همزمان با رشد حجمی و افزایش پیچیدگی تجارت جهانی، چنانچه قراردادهای تجاری به طرز شایسته‌ای تنظیم نشوند، احتمال برداشت اشتباه و درنتیجه اختلافات هزینه‌بر بین طرفین تجاری نیز بیشتر می‌شود.


کاربرد قواعد اینکوترمز اتاق بازرگانی بین‌المللی در تجارت بین‌المللی، دقیقاً پرداختن به همین ریسک است. ارجاع به قواعد اینکوترمز ۲۰۲۰ در یک قرارداد خرید، موجب شفافیت الزامات طرفین قرارداد در خصوص موضوعاتی از قبیل ریسک، هزینه، حمل‌ونقل و تشریفات گمرکی می‌گردد و درنتیجه احتمال برخورد با پیچیدگی‌های قانونی را کاهش می‌دهد.


اینکوترمز 2020


از زمانی که اتاق بازرگانی بین‌المللی برای اولین بار در سال ۱۹۳۶ این مجموعه اصطلاحات تجاری استاندارد را فرمول‌بندی کرد، این استانداردهای قراردادی پذیرفته‌شده در سطح جهانی به‌صورت دوره‌ای به‌روزرسانی شده است تا به‌درستی تکامل تدریجی تجارت جهانی را انعکاس دهد. بعد از اینکوترمز 2010، در قواعد اینکوترمز ۲۰۲۰ توجه بیشتری را به ایمنی حمل‌ونقل کالا، نیاز به انعطاف‌پذیری در تهیه پوشش بیمه‌ای بر اساس ماهیت کالا، و درخواست بانک‌ها برای بارنامه On-Board در انواع خاصی از فروش تحت قاعده FCA، معطوف داشته است.


اینکوترمز ۲۰۲۰ همچنین ارائه ساده‌تر و شفاف‌تری را از همه قواعد ابراز داشته است. جمله‌بندی اصلاح‌شده، معرفی به همراه یادداشت‌های توضیحی مبسوط‌تر، و همچنین بندها و ماده‌های ترتیب بندی شده در راستای بیان شفاف منطق یک تعامل تجاری از مواردی است که در ارائه اینکوترمز ۲۰۲۰ می‌توان به آنها اشاره کرد. اینکوترمز ۲۰۲۰ همچنین اولین نسخه اینکوترمز اتاق بازرگانی بین‌المللی است که شامل یک ارائه افقی است که در آن تمامی بندهای مشابه گروه‌بندی شده‌اند تا خوانندگان به‌وضوح تفاوت‌های عملکردی هر ۱۱ قاعده اینکوترمز را در نسخه‌ پیشین با نسخه ۲۰۲۰ ببینند.تخصص عمیق اتاق بازرگانی بین المللی در قوانین تجاری برآمده از عضویت همه بخشهای تجاری و انواع شرکتهای بزرگ و کوچک، تضمین کننده پاسخگویی اینکوترمز ۲۰۲۰ به تمامی نیازهای تجاری در همه جای دنیا می‌باشد.


برای دانلود کتابچه پی دی اف (pdf) اینکوترمز ۲۰۲۰، اینجا کلیک کنید.


سوالات متداول در مورد اینکوترمز ۲۰۲۰


معرفی اینکوترمز

 

قواعد اینکوترمز شامل مجموعه ۱۱ تایی از اصطلاحات اختصاری ۳ حرفی شامل موارد زیر است که انعکاس‌دهنده رفتارهای استاندارد بین طرفین قرارداد در یک معامله خریدوفروش است.


 CIF، CFR، FAS، FOB ،DDP، DPU، DAP، CIP، CPT، FCA، EXW


قواعد اینکوترمز چه کاربردی دارند؟

 

قواعد اینکوترمز این موارد را روشن می‌کنند:

  • مسئولیتها : خریدار و فروشنده هرکدام چه‌کاری را باید انجام دهند، مثلاً، چه کسی برای حمل و نقل و بیمه کالا باید اقدام کند یا چه کسی اسناد حمل و نقل و پروانه واردات و صادرات را فراهم می‌کند.
  • ریسک: کجا و چگونه فروشنده کالا را تحویل می‌دهد، به عبارت دیگر، در کجا ریسک از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود.
  • هزینه‌ها: کدام‌یک از طرفین مسئول چه هزینه هایی است، برای مثال، هزینه حمل و نقل، بسته‌بندی، بارگیری یا تخلیه، و یا هزینه‌های مربوط به ایمنی.


۱۰ اشتباه رایج در استفاده از اینکوترمز ۲۰۲۰


قواعد اینکوترمز چه کاربردی ندارند؟


قواعد اینکوترمز به هیچ وجه جایگزینی برای یک قرارداد خریدوفروش نیستند. این قواعد بیانگر رفتارهای تجاری خاص برای نوعی خاص از کالا نیستند و کاربرد آنها برای هر نوع کالایی است. این قواعد می‌توانند به همان ترتیب که برای محموله سنگ‌آهن به‌صورت فله استفاده می‌شوند، برای ۵ کانتینر تجهیزات الکترونیکی یا ۱۰ پالت گل تازه که به‌صورت هوایی حمل می‌شوند استفاده شوند.

 

قواعد اینکوترمز کاری به موارد زیر ندارند:

  •  قراردادی برای خریدوفروش وجود دارد یا خیر،
  • مشخصات کالای خریداری یا فروخته‌شده چیست،
  • زمان، مکان، روش یا واحد پولی پرداخت بها به چه ترتیب است،
  • روش‌های قابل حصول برای فسخ قرارداد خریدوفروش چیست،
  • عواقب تأخیر و سایر روش‌های تخطی از الزامات قراردادی،
  • تأثیر تحریم‌ها،
  • تغییر تعرفه‌ها،
  •  ممنوعیتهای صادرات و واردات،
  • فورس ماژور (قوه قهریه)،
  • حقوق مالکیت قانونی،
  • روش، محل دادرسی، یا قانون ناظر بر قرارداد در صورت بروز اختلاف.


شاید مهم‌ترین نکته‌ای که لازم باشد در مورد اینکوترمز روی آن تأکید شود این باشد که قواعد اینکوترمز به مسائل مربوط به انتقال مالکیت کالای فروخته‌شده به هر نحوی از انحاء سروکار ندارد.

اینها مواردی هستند که طرفین قرارداد لازم است در مورد آنها تمهیدات مشخصی در قرارداد اتخاذ کنند. عدم توجه به این موضوع در صورت بروز اختلاف در اجرا یا تخطی از موارد قرارداد، می‌تواند باعث پدید آمدن مشکلاتی شود. در حقیقت، قواعد اینکوترمز ۲۰۲۰ به‌خودی‌خود قرارداد خریدوفروش نیستند. این قواعد فقط به‌عنوان بخشی از قرارداد در قرارداد گنجانده می‌شوند.



چند راهکار انتخاب مناسبترین ترم در خریدهای خارجی



چگونه به بهترین نحو از اینکوترمز استفاده شود؟

 

اگر طرفین قرارداد توافق کنند که اینکوترمز ۲۰۲۰ در قرارداد آنها بکار گرفته شود، بهترین روش انجام آن این است که این قصد را در عباراتی شبیه ساختار جمله‌بندی زیر در قرارداد مشخص کنند:

 

{ قاعده اینکوترمز انتخاب‌شده }  +‌ { بندر، محل یا مکان } + { اینکوترمز ۲۰۲۰ }

 

بنابراین، مثلاً، 

CIF Shanghai Incoterms 2020

DAP Address… Incoterms 2020


عدم درج سال نسخه اینکوترمز می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی شود که حل آن دشوار باشد. طرفین، داور و یا قاضی نیاز دارند که بدانند کدام نسخه اینکوترمز به قرارداد موردنظر اعمال می‌شود.


محل نام‌برده شده به همراه قاعده اینکوترمز استفاده‌شده حتی اهمیت بیشتری نیز دارد:


  • در تمامی قواعد اینکوترمز به‌جز قواعد C، درج محل و مکان، مشخص می‌کند که کجا محموله تحویل می‌شود، یعنی، در کجا ریسک از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود.
  •  در ترم‌های C، محل نام‌برده شده مقصدی را که فروشنده باید ترتیبات حمل تا آنجا را انجام دهد و هزینه‌های حمل را بپردازد مشخص می‌کند، اما بااین‌وجود، این محل، محل تحویل کالا یا به عبارت دیگر، همان‌جایی که ریسک از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود نیست.
  • درترم D، محل نام‌برده شده همان محل تحویل کالاست (محل انتقال ریسک از فروشنده به خریدار)  و همچنین همان مقصد کالاست (همان محلی که فروشنده باید کالا را تا آن نقطه حمل کند و هزینه‌های حمل آن را بپردازد). 

درواقع، توجه به این نکته ضروری است که محل تحویل کالا (جایی که ریسک از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود) و مقصد کالا (جایی که فروشنده باید هزینه‌های حمل‌ونقل کالا تا آن محل را بپردازد) لزوماً همان محل نامبرده شده به همراه قاعده اینکوترمز مورداستفاده نیست و این به ترم یا قاعده مورداستفاده بستگی دارد.


بنابراین، یک معامله بر اساس FOB که در آن بندر حمل دقیقاً مشخص نشده باشد، طرفین معامله را در خصوص محلی که خریدار باید کشتی را به فروشنده برای حمل معرفی کند تا فروشنده ترتیبات لازم برای حمل را انجام دهد در ابهام می‌گذارد، و این ترتیب محلی که فروشنده باید محموله را بارگیری کند تا در آن محل ریسک از فروشنده به خریدار منتقل شود مبهم میماند. به‌همین ترتیب، یک قرارداد CPT که در آن محل مقصد دقیقاً مشخص نیست طرفین معامله را در خصوص محلی که فروشنده باید تا آنجا قرارداد حمل را ببندد و هزینه‌های مربوطه را پرداخت کن در ابهام باقی می‌گذارد.

اکیداً توصیه می‌شود که جهت جلوگیری از چنین مسائلی، در هرکدام از قواعد اینکوترمز برحسب مورد تا آنجا که ممکن است نام‌گذاری محل ازنظر جغرافیایی دقیق انجام شود.



تفاوت‌های اساسی اینکوترمر ۲۰۲۰ با اینکوترمز ۲۰۱۰


قواعد یا ترمهای اینکوترمز ۲۰۲۰

 

قواعد مربوط به همه شیوه‌های حمل:


قواعد مربوط به شیوه حمل دریایی و آبراه‌ها:


با کلیک برروی هرکدام از لینک های بالا توضیحات مربوط به تک تک قواعد یا ترم های اینکوترمز ۲۰۲۰ را مشاهده خواهید کرد. همچنین می‌توانید کتابچه اینکوترمز ۲۰۲۰ را از اینجا دانلود کنید.


اگر مایل به دریافت فایل PDF این مطلب هستید، ایمیل خود را وارد کنید.

= 7 + 5

دیدگاه‌های کاربران

= 7 + 5

محمد سعید سپاهیان
محمد سعید سپاهیان
04 آذر، 1401
با سلام و عرض احترام


بسیار عالی کامل و جامع و مفید
حمید پیرویسی
حمید پیرویسی
11 اسفند، 1400
سلام جناب کاوه. ,واقعا" زحمت کشیدی. می تواند به درد دانشجویان و افراد شاغل بخورد.
ممنون
پاسخ نویسنده
ممنونم از نظر شما
خوشحال میشیم بتونیم‌ مفید باشیم
محمود رضوی
محمود رضوی
13 مرداد، 1399
ارادت و سپاس فراوان
کامران
کامران
07 تیر، 1399
سلام. اطلاعات خوبی ارائه دادید. درود
حمیدرضایی
حمیدرضایی
18 خرداد، 1399
سپاس بابت مطالب
قاسم علی جباری
قاسم علی جباری
27 فروردین، 1399
سپاس از نشر و ارائه اصول اینکوترمز.

هزینه‌ی حمل خود را برآورد کنید.