منبع یابی در خرید خارجی عبارت است از یافتن معتبرترین فروشندگان جهانی که شرایط مناسبی را داشته باشند. مهمترین شرایط عبارتاند از قیمت، کیفیت، زمان تحویل، پذیرش شرایط و مقررات بانکی.
خریداران درصحنه تجارت خارجی ممکن است از منابع و مأخذهایی جهت منبع یابی بهعنوان ابزار استفاده کنند که در واقع استفاده از این منابع یک راهکار حرفه ای محسوب میشود این منابع شامل:
1- تجارب شخصی و فوت و فنهای شخصی شما
2- اتاق بازرگانی: اتاق بازرگانی دارای شاخههای متعدد همکاری با کشورهای مختلف است که بهنوبه خود میتوانند به مرجع فوق مراجعه و از آن در امر شناسایی فروشندگان خارجی کمک گیرند.
3- وابستگان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانهها: این منبع تا حدودی ناشناخته مانده، ولی با توجه به حضور آنان در کشور فروشنده و صدور گواهیهای کنسولی برای خریدهای خارجی کشور میتواند به سهم خود منبع مهمی برای خریداران بهویژه دستگاههای دولتی باشد.
4- نمایشگاههای تخصصی: نمایشگاههای عمومی بهویژه نوع تخصصی آنها به بهترین ابزار جهت منبع یابی به شمار میرود زیرا فروشندگان خارجی خود داوطلبانه در کشور خریدار حاضر میگردد و دستاوردهای خود را در معرض نمایش میگذارند و امکان مذاکره حضوری و رؤیت دستگاهها و کالاها وجود دارد.
5- مجلات و ماهنامههای اقتصادی و بازرگانی: این مجلات علاوه بر کمک به خریدار در مورد شناسایی منابع در مورد آخرین وضعیت صنایع و سیاستهای مربوط گاه به تجزیهوتحلیل اوضاع اقتصادی کشورها و یا کالای معینی میپردازند که بهنوبه خود میتواند برای خریدار راهگشا باشد. حتی گاه در این مجلات راجع به شرکتها و وضعیت سرمایه و تولیدات آنها نیز پرداخته میشود.
۶- وب سایت علی بابا ! www.alibaba.com
اصول کلی در مورد منابع و استعلامها
1- خریدار باید متوجه روابط تجاری بین کشور خود و منابع و کشورهای موردنظر باشد زیرا چهبسا روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور از وضع مطلوبی برخوردار نباشد و یا حتی روابط تجاری قطع باشد که خریدار باید به نکته فوق توجه کافی مبذول دارد.
2- خریدار باید متوجه عملکرد مثبت و منفی منبع موردنظر خود باشد و به طریق مشاوره یا دستیابی به اطلاعات از طریق سایر مصرفکنندگان تا حد ممکن عملکرد منبع موردنظر را ارزیابی نماید. چهبسا برخی از منابع به دلیل عملکرد نامطلوب و تقلب در فهرست سیاه معاملات یک کشور قرار داشته باشند.
۳- خریدار علاوه بر توجه به عملکرد فروشنده در مورد کالای موردنظر نیز باید توجه کافی مبذول نماید که آیا این کالا تاکنون به ایران واردشده است یا اولین بار است و آیا کالاهای قبلی فروشنده ازنظر کیفی و با توجه به گذشت زمان دارای نکات منفی یا مثبت هستند یا خیر؟
۴- بررسی منابع از جهت دارا بودن نمایندگی خدمات پس از فروش و گسترش این خدمات در مکانهای مختلف در کشور خریدار ازجمله مسائل مهم در بررسی منابع است زیرا بدون توجه به چگونگی خدمات پس از فروش قطعاً خریدار و یا مصرفکننده دچار مشکلاتی خواهند گردید.
5- در ایران خریدار باید توجه نماید منابعی را انتخاب نماید که حاضر به پذیرش شرایط الزامی سیستم بانکی از قبیل قبول پرداخت به شیوه اعتبارات اسنادی، عدم درخواست تضمین اضافی بانکی و ... باشد، در غیر این صورت در عمل خریدار قادر به تهیه و خرید کالا نخواهد شد و جز اتلاف وقت برای وی ثمرهای ندارد.
6- منابعی بیشتر باید موردنظر خریدار قرار گیرد که علاوه بر معتبر بودن کیفیت و قیمت قابلقبول کالا حاضر به پذیرش تضمینات کافی، حسن انجام کار و شرایط تحویل مناسب باشد. همچنین کیفیت کالای کشور سازنده اهمیت فوقالعادهای برای خریدار دارد.
دیدگاههای کاربران
رضا واحدی
09 مهر، 1399خسته نباشید ، واقعا" جالب و کاربری بود.
سپاسگزارم